Cornet kreeg de smaak te pakken met een karaktervol ontwerp

Cornet Bier Branding Label

Onze opdracht.

Toen Palm Belgian Craft Brewers de 300 jaar oude brouwerij De Hoorn nieuw leven inblies, was dat het startschot voor een nieuw gamma aan ambachtelijke bieren. Cornet was het eerste brouwsel dat het levenslicht zag. Een bier met subtiele houttoets, waarbij de geschiedenis van De Hoorn centraal staat. Onze uitdaging was die rijke “bierstorie” vertalen naar een karaktervolle branding.

Cornet Logo

Onze aanpak.

Het ontwikkelen van de visuele identiteit begon met een korte geschiedenisles, belangrijk om het verhaal van Cornet te doorgronden. Het bier werd dan ook vernoemd naar Theodoor Cornet, rentmeester van kasteel Diepensteyn (nu eigendom van brouwerij Palm). Op vraag van de graaf van Maldegem, die in het kasteel woonde, creëerde Theodoor een bier voor speciale gelegenheden dat bewaard werd op eikenhouten vaten. Dit verhaal inspireerde de brouwers van Cornet om een bier te creëren met een subtiele houttoets.

De historie van De Hoorn was de basis voor de visuele insteek rond Cornet, met het ridderlijke gevoel en de link met het eikenhout voorop.

Cornet neemt als merk een unieke positie in. Het is een authentiek en ambachtelijk bier met een hedendaagse insteek, dankzij het brouwproces met verse eikenhouten snippers. Die twee elementen brachten we samen in de grafische identiteit.

Visuele uitwerking.

Met het ontstaansverhaal van Cornet in het achterhoofd, werkten we een bierlabel uit dat de geschiedenis viert, maar ook het vakmanschap van de brouwer. Het historische luik wordt vertolkt door de trotse ridder (een afbeelding van ridder Salomon de Maldeghem) die het krachtige van het bier visualiseert. De eikenhouten achtergrond zorgt dan weer voor een crafty look and feel, die tegelijk hedendaags aanvoelt.

Cornet Flesjes Logo

Het embleem met de iconische ridderhelm is stoer en tegelijk mystiek. Een mix van elementen die Cornet helemaal typeert.

Cornet Verpakking Packaging

Het uitgesproken karakter van Cornet kwam uiteindelijk samen in alle communicatiedragers. Een eenduidige merkbeleving die vakmanschap en ambacht uitstraalt. Een klinkend resultaat, al zeggen we het zelf.

Cornet Sfeerbeelden

Wil je weten wat Android voor jouw merk kan betekenen? Mail ons op hello@android.be of bel naar +32 (0)3 633 99 20.

Follow
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!